El camí del vi –II– (ponent)

0

hores 

DIFICULTAT

Baixa

DISTÀNCIA

7,200 km

EQUIPAMENT

Calçat i roba còmodes.

GPX

el_cami_del_vi_II.gpx

El camí del vi –II– (ponent)

El fora-vila bilinaler, especialment durant la primavera i estiu, esdevé un veritable pèlag verd, tot gràcies a quarterades i quarterades d’emparrats que preparen els fruits per a oferir els millors vins. Fer aquesta ruta és descobrir una geografia i uns vinaters que regalen l’ancestral gust del suc del raïm que beu d’una terra antiga. Uns cellers que han apostat per un privilegiat indret del municipi on la vida passa lenta i els vins milloren amb els anys. 

1

Binigrau

El celler de Binigrau se situa al mateix nucli urbà de Biniali. Es tracta d’una empresa novella, nada entre el 2004 i 2005, any que es bastí l’edifici que acull el celler. A finals d’aquest darrer any n’arrencà la primera producció. Inicialment es feu ús de 14 quarterades de vinyes pròpies  –de can Grau–, però a causa de la notable demanda i l’èxit del producte la propietat sol·licità la col·laboració d’altres vinyes de la contrada. Binigrau hi fa feina amb les varietats mantongro, callet, merlot, cabernet, syrah, chardonay, premsal blanc, etc. Una part de la seva producció és ecològica. 

 

https://binigrau.es2

Celler Jaume Bennàsser

Jaume Bennàssar comprà l’any 1996 un finca a Biniali, dita can Desveri, als afores de Biniali, al camí des Puputs. Hi inicià el projecte amb la plantació de 6 hectàrees, amb un total de 20.000 vinyes (uns 24 km lineals). La varietats cultivades són syrah, mantonegro, merlot, callet i cabernet. 

https://www.illesbalears.travel/recurs-turistic/ca/mallorca/celler-jaume-bennassar3

Bodega Ava Vi

Celler ubicat al nord del llogaret de Biniali, concretament al lloc conegut com el pla de Biniali. Les vinyes foren plantades el 1997, bàsicament amb les varietats de premsal blanc i mantonegro. Les instal·lacions ocupen una antiga casa pagesa i una nau bastida el 2012 per a la criança i un laboratori. L’espai està també adaptat per a fer-hi degustacions i altres actes enològics o culturals. 

https://ava-vi.com/