Descobreix Biniali
Biniali des del segle XVII
Després del poble de Sencelles, Biniali és el segon nucli de població del municipi amb major nombre d’habitants, uns 250.
Els primers pobladors es remunten a l’època prehistòrica, ja que s’han descobert fins a vuit jaciments arqueològics, destacant entre ells la Cona Monja, un assentament amb importants restes talaiòtiques.
No obstant això, l’actual topònim de Biniali prové de l’àrab Bânû Alî, antiga alqueria àrab, situada a l’oest de Sencelles. Població dedicada a la producció de vi fins a finals del segle XIX, que entrà en decadència a causa d’una plaga de filoxera que provocà la despoblació i l’èxode rural.
La seva constitució com a localitat data de finals del segle XVII, en què es sol·licita la construcció del primer oratori, l’any 1671.
El que no te pots perdre a Biniali
Església parroquial de Sant Cristòfol
Declarat Bé d’Interés Cultural en la categoria de Conjunt Històric, Biniali compta amb edificis de singular bellesa arquitectònica, com l'església parroquial de Sant Cristòfol i els edificis adjacents com la Rectoria les cases de Can Grau, Sa Clastra o Son Raió, a més del pintoresc cementiri local.
Pou de Biniali
Fora del casc urbà, pots apropar-te al Pou de Biniali, el monument a la Immaculada Concepció o el molí de Can Xisco o Cas Moliner, una antiga estructura destinada a moldre farina.