Descobreix Sencelles

Coneix un municipi diferent

Sencelles compta amb devers 3.000 habitants censats i és un dels municipis que forma part del Pla de Mallorca. El terme consta de diversos nuclis de població: Biniali, Cas Canà, Jornets, Ruberts i Son Arrossa.

Aquests petits llogarets constitueixien un dels seus principals atractius, tant per la seva arquitectura característica com pel llegat per constitueixen per si mateixos de la Mallorca rural de segles passats, ja que durant els segles XVIII i XIX foren nuclis de gran activitat agrícola, principalment dedicats a la producció de vi. L’oferta cultural, gastronòmica, arquitectònica i arqueològica fan d’aquest petit indrets un gran destí per a visitar.

El que no te pots perdre de Sencelles

Poblat Talaiòtic de Son Fred

El poblat talaiòtic de Son Fred data d’uns 1.000 anys A.C. i és un dels gran jaciments arqueològics de Mallorca, ja que destaca pels seus grans dimensions i pel bon estat de conservació de les restes trobades, principalment una estructura circular formada per grans blocs de pedra amb una columna central.

Molins de vent

També són de gran interés arquitectònic els molins de vent; can Picapebre, can Cinto, d'en Ferretó, Son Pelea.

Creus de camins

Són característiques del municipi les creus de camins que el visitant troba al llarg del recorregut; Creu de cn Magí, Creu de sa Cometa, Creu de d'Era d'en Pelat, Creu des Rafal.

Església de Sant Pere

I de visita obligada és l'església parroquial de sant Pere, que data de l'any 1705.

Allotja't a Sencelles

Descobreix tots els nostres allotjaments

Fires, festes i mercats

Tot i que els sancellers adoren Santa Àgueda com la seva patrona, festa que es celebra el 5 de febrer, existeix també una gran vocació cap a la beata local Sor Francinaina Cirer beatificada el 1989 i fundadora de l’ordre de les Germanes de la Caritat; una congrecaió dedica als pobres i als malalts i que celebra la seva festivitat el 27 de febrer.

La primavera és sinònim de festa a Sencelles, ja que el segon diumenge de maig els vilatans protagonitzen la Romeria de sa Casa Blanca, ja sigui a peu, a cavall o en carro seguint la tradició.

La setmana posterior, coincidint amb el tercer diumenge de maig és la “Fira Major”, un aparador del passat rural de la població i que dóna pas a un dilluns de Firó, una mostra més petita però també molt arrelada.

Tornant a les reminiscències agrícoles, el mes d’agost acull l’”Embalat” una celebració que recorda l’antiga festa de la sega, moment culminant en la vida rural dels avantpassats sencellers.

Rutes

Rutes

Recórre Sencelles per les millors rutes
+

Gastronomia

Gastronomia

Tot lo que necessites conèixer de Sencelles
+