El camí del vi –I– (llevant)

0

hores a peu

0

hores en bicicleta

DIFICULTAT

Baixa

DISTÀNCIA

17,1 km

EQUIPAMENT

Calçat i roba còmodes.

GPX

el_cami_del_vi_I.gpx

El camí del vi –I– (llevant)

Sencelles és terra de vi. Història, cultura i paisatge sencellers tenen color de cep i olor de rapa. Aquest cultiu, arrelat ja a l’època medieval, s’ha adaptat als nous temps i el terme ofereix un magnífic inventari de cellers amb un excel·lent producte que ben paga la pena conèixer. Una ruta ideal per a fer amb bicicleta per tal de descobrir tots els punts de producció ubicats a la franja llevantina del municipi. Un itinerari per a gaudir del suc del camp senceller. 

1

Can Ramis

El celler es troba dins el casal homònim del nucli de Sencelles, fundat per Pere Molinas Amengual i Francesca Amengual Ramis dins l’espai que un temps fou Son Morei. Després continuaren Catalina Vallori Florit i el seu gendre, Antoni Cirer, conegut com Toni Ramis. Posteriorment ho feren Francesca Cirer i Maties Llabrés. Avui dia el du Pere Antoni Llabrés Cirer, això és, la quarta generació dedicada a l’elaboració de vi i, per això, és el celler en actiu més antic de Sencelles. El celler conserva l’aljub original, que s’utilitza per a envellir el vi. L’empresa fa feina amb les varietats mantonegro, syrah, merlot, cabernet i premsal blanc. 

 

https://canramis.com

2

Ca sa Padrina

Situat en el camí dels Horts, es tracta d’un celler fundat a finals del segle XX, concretament el 1999. Els propietaris, la família Sunyer dits de can Tano, venen de tradició vinícola i a partir d’aquest antecedent començaren l’aventura. Les vinyes ocupen unes 12 hectàrees, seguint el sistema d’emparrat. Està inscrita en la DO Binissalem. Les varietats que usen són mantonegro i callet (ambdues autòctones), a més de merlot, cabernet i syrah. 

 

https://vinscasapadrina.com/

3

Bodega Son Campaner

L’inici d’aquest celler se situa l’any 2000 en unes terres d’unes 5 hectàrees a partir de quatre varietats de raïm: cabernet, merlot, syrah i mantonegro. A causa de l’increment de la demanda, el 2009 es va llogar una nau a la vila de Binissalem per a poder elaborar la verema. Finalment, en el 2015 s’ampliaren les terres i s’hi bastí una nau moderna, amb revestiment de pedra, on actualment es du a terme tot el procés d’elaboració del vi. També s’hi afegiren les varietats chardonay i macabeu. 

 

https://www.soncampaner.es4

Bodega Santa Catarina

Fou fundada en el 1984 per Stellan Lundqvist a la zona d’Andratx, un viticultor de nacionalitat sueca. Tot i l’èxit dels seus vins, en el 2002 va aturar-ne la producció. El 2014, però, els seus fills recuperaren el projecte a la finca sencellera de So n’Aloi, amb la construcció d’un nou celler i un centre de recepció. En el 2020 s’inicià la primera elaboració de vins dins dues gammes: vins mallorquins –de varietats autòctones– i vins mediterranis –varietats autòctones juntament amb foranes, especialment syrah–. El celler fa feina amb les varietats mantonegro, callet, syrah, merlot, premsal blanc, giró ros, viognier, etc. 

 

https://www.bodegasantacatarina.com
5

Son Prim

Aquest celler es troba a la carrera de Sencelles a Inca, al kilòmetre 4’9. Començà la trajectòria el 2003 a partir d’unes vinyes ja plantades en la dècada del noranta del segle passat per Jaume Llabrés. Aquesta família, de passat vinater, s’implicà de valent per a dur endavant aquest gran projecte. Les vinyes se situen en un terreny força apte, el call vermell. A les instal·lacions del celler s’hi duen a terme concerts de música, especialment durant l’estiu. Son Prim fa feina amb les varietats cabernet, merlot i syrah.

 

https://www.sonprim.com/

6

Cap Andritxol

Vora el llogaret de Cascanar s’ubiquen les instal·lacions d’aquest celler, concretament a la carretera de Montuïri, kilòmetre 2’7. Es tracta d’una explotació relativament jove ja que començà l’aventura en el 2016. El nom prové d’una espectacular torre de vigilància marítima situada sobre al cap Andritxol, al mateix municipi d’Andratx. Actualment té una producció pròxima als 100.000 litres de vi, dels quals el 55 % són blancs i rosats, i la resta negres. Part de les vinyes se situen al terme de Sencelles, encara que també el celler en fa ús de raïm produït a Felanitx, Santa Maria, Pollença i Porreres. Aquest celler fa feina amb les varietats premsal blanc, merlot, cabernet, giró, callet, gorgollassa, mantonegro, syrah i ull de llebre. 

 

http://capandritxol.com